Защо е добре да насочим усилията си в Spin&Goes?

Spin&Go началото:

Spin&Go  турнирите са сравнително нов формат, който беше представен преди малко повече от година за първи път в Pokerstars.  Имат награден фонд, който след завъртане на рулетка, може да бъде от 2х до 10 000x на съотвения бай ин. Ако запишем 7$ Spin$Go турнир, ще играем за награден фонд между 14$ и 70 000$. Първоначално, форматът беше приет с голяма доза скептицизъм или откровено недоволство от голяма част от редовните играчи. Хазартният елемент и високият рейк беше причина за много съмнения. 6 месеца по-късно, добрите играчи на 60$ спинс имаха по-висок  $/hour от болшинството редовни играчи на 60/100$ HU hyper.

Men lie, Women lie, Numbers don’t lie! Средно статистически ще играем за 2.85БИ на игра на турнирите с 5% рейк(15$-100$) и 2.82БИ средно на 7$, където рейкът е 6%. Т.е. ако запишем 100$ Spin&Go, в дългосрочен план, ще играем за 285$ долара за победиля в турнира. Единствената разлика е че вариацията, която ще е фактор. Тук е хубаво да отбележим, че по-голямата вариация е и нещото, което дава измамното чувство на по-слабите играчи, че могат да бият формата. Така че въпреки, че води неприятен елемент за някои регове, катко и нуждата от по-висок банкрол, вариацията е приятел за рибите. Но това е добре за нас, тъй като в покерa парите идват именно от тях. Затова и последните години еко балансът в покера се поддържа от такъв тип формати. Пример за това бяха 6-макс хайпер турнирите, а по-късно и ХУ хайпер турнирите.

Spin&Go развитие след бурята:

Един мит беше разбит-а именно, че Spin&Go турнирите не могат да бъдат доходосни.  Разликата е толкова голяма, че през 2015, най-успешният СНГ формат за последните години(ХУ хайпер) изгуби огромен брой от своите играчи, които го смениха , за да играят по-харесвания, по-печелившия и игран от слабите играчи формат, а именно-Spin&Go. Точно тук се крие и разковничето за успеха на Spin&Go , неговата сила. Този формат съчетава в себе си всичко необходимо, за да бъде най-привлекателната опция сред слабите играчи . Спиновете  са бърз, динамичен формат, имат джакпот и рулетка, която пуска награден фонд в началото на всеки турнир. Recreational играчите търсят адреналин, купуват и мечтата, че ако имат късмет, могат да станат много богати за 10 минути. И всъщност…някои от тях станаха.  А там където има много риби, има и пари. Има и трафик, има и бъдеще.

За да бъдем максимално обективни, Spin$Go турнирите на средните и високите нива постоянно се развиват, като конкуренцията между реговете вдига нивото и на самата игра. Но бъдещето в онлайн покера ще бъде фокусирано максимално върху тези турнири. Трябва да отбележим, че те са много доходосни за самите зали. Няма лоби, в което определени играчи да могат да се избягват, а това неминуемо вдига трафика, което съчетано с големия рейк са доста повече приходи. Именно заради това и почти целия маркетингов потенциал на покерстарс е съсредоточен в/у този формат. Само до преди половин месец, имаше Spin&Go промоция с вход 50 цента и 5$, на които джакпотът беше 1 000 000$.  Тези краткосрочни промоции вършат чудеса за популяризирането на Spin&Go турнирите и имат благоприятен дългосрочен ефект.

Обощение:

Spin&Go турните съчетават в себе си голяма динамика, доза вълнение и емоции. Те са най-играният формат онлайн СНГ формат за 2015 година. Същевременно това е нов формат, нов не само за recreaional играчите, но и повечето редовни играчи. Стратегиите тепърва ще се променят, адаптират и развиват. Таймингът може да е ключовият аспект за вашето развитие. Spin&Go турнирите вече се появяват във все повече онлайн покер зали, което дава и по-добри алтернативи за всеки, който иска да ги играе.