Стратегия за игра 3-way в Spin n Goes

Здравейте!

Ще направим подброден анализ на 3-way позициите в Spin n Gо формата. Те ще могат да помагнат на всеки играч с малък или никакъв опит да може успешно да се пребори с конкуренцията на ниските лимити и да се включи успешно към нашата коучинг/стейкинг програма, дори и да не е готов на този етап. Ние твърдим, че даваме най-качественото обучение за спиновете на българския пазар, като се фокусираме в дълбок детайл за всеки аспект от играта и вашето личностно развитие.

Стратегия BTN:

BTN е интересна и много важна позиция в Spin n Gо . Това е позицията, от която ще правим най-много чипове и трябва да се възползваме максимално добре от факта, че нямаме заложен блинд и винаги ще имаме позиция над опонентите си. Някои от харектеристики, които трябва да вземем под внимание, когато играем от BTN са:

-Ръцете, които играем трябва да са силни и да са + ЕВ от началото на ръката(не сме инвестирали с блиндове). Това означава, че ще фолдваме по-голямата част от ръцете си.

-Ще играем с/у 2-ма човека, което означава, че ще играем 3-way pots  по-често, както и ще срещаме 3бетове по-често, отколкото Хеадс Ъп. Следователно трябва и да направим правилният избор за нашите ръце.

-Поради тази причина изборът ни на ръце ще бъде повлиян от тези, които играят добре постфлоп и в 3-way pot .  Избираме ръце, които имат playability postflop. Suitdness/connectivity или да могат да удрят силни чифтове със силни кикъри.

-Применирният ни рейндж, ще включва ръце, които отговарят на тези критерии. Ще можем да играем с тези ръце като минрейз или лимп в повечето стадии на играта.

Стадии на Игра:

Начален 18-25бб:

Тримата участници в Spin n Gо турнира са с м/у 18 и 25ббб. Тогава ще играем по-голямата част от ръцете в примерния рейндж, като ги минрейзваме. Всички от тези ръце са силни и имат много добро playability и могат успешно да се играят в позиция. Ръце, като 44-99 и най-силните Аса печелят много от това да бъдат опъншивани, тъй като играят зле в 3-way pots, а нашите опоненти ще ни коуват със доста ръце, които ние доминираме.

Среден 17-13бб:

Тук вече ще трябва да бъдем по-внимателни. Нашите опоненти ще флатват по-рядко и ще ни 3-бетват по-често. Ев-то на м/р намалява, тъй като губим част от позиционното си предимство поради малката дълбочина на стаковете. Ще лимпваме по-често, като понякога и ще лимп-трапваме силните си чифтове с/у по-агресивни опоненти. Можем и да опъншипваме повече силни Аса, всички средни и малки чифтове.

Късен 12-8бб:

Тук вече сме с доста къс стак, но и нашите опоненти ще ни коуват по-често, ако опъншипваме. Ще играем основно пуш/фолд. Това увеличава и ЕВ-то на опън шип на силните ни ръце. Тук ще опъншипвам всички най-силни ръце, като Ах и бих лимп/трапвал някои големи чифтове.

 

Стратегия SB:

Малкият блинд е най-трудната за игра позиция. Ние винаги ще играем извън позиция с/у един от двамата опоненти постфлоп. Трябва да сме много внимателни с това как селектираме ръцете си и как играем след това постфлоп.

Стратегия с/у BTN м/р

Стадии на Игра:

Начален 18-25бб:

Ако BTN м/р ще играем в повечето ситуации с/у силен рейнжд. Така че не можем да 3бетваме често и ако го правим, трябва да е с много силни ръце. Ако флат-нем, BB ще има възможноста да влезе и той в ръката с много добри пот оддс или да 3бет шипне. Това ще окаже и голямо влияние на избора ни на ръце, които трябва да са много силни. Би трябвало да играем на флат ръце като: JTo+, JTs+, K9s, 98s, 87s. Бих 3бет-вал средни и високи чифтове, както и големи Аса.

Среден 17-13бб:

Тук вече трябва да се съобразим, че ако флат-нем, BB ще 3бет-шипва с доста ръце. Рейнджът на BTN вероятно също е променен, като той ще м/р по-малко. ЕВ-то на флат пада поради тези причини. Отделно, стаковете са къси и по-трудно ще успяваме да реализираме икуити постфлоп. Тук намаляваме рейнджа си на флат, като и ще 3бет-шипваме с повече ръце за стойност.

Късен 12-8бб:

Всичко, което коментирахме в средния стадий на игра, важи с още по-голяма сила тук. Трябва да сме много внимателни как играем и да фолдваме или 3-бетваме по-голямата част от диапазона си.

 

Стратегия, когато BTN фолд и сме първи в пота

Примерна таблица:

 

Стадии на Игра:

Начален 18-25бб:

Тук ще сме извън позиция за всички решения постфлоп, което определено е в наш ущърб. Това интуитивно ще подскаже и на BB да играе повече ръце с/у нас, ако рейзнем. Поради тази причина нашият рейндж ще е съставен предимно от силни ръце и ръце, които играят добре постфлоп. Тук следва да играем около  60-65% от ръцете си, като ще рейзваме една част от диапазона си, а другата част ще я лимпваме. Ако има рийдове в/у нашият опонент, това ще окаже влияние на линията, която искаме да вземем прифлоп. Най-често ще опъншипваме(ОШ) 22-66, защото играят много трудно извън позиция и най-често нашият опонент ще успява да ни се противопоствавя усшешно, ако ги играем по друг начин. Можем да добавим към тях и някои средни аса поради същата причина.

Среден 17-13бб:

В този стадий нашият опонент ще 3бетва по-често с/у рейз, но и ще коува по-често с/у ОШ. Поради тази причина ние ще гледаме да лимпваме по-голямата част от рейднжа си, като и ще опъншипваме повече ръце. Бих добавил доста повече Аса към ОШ рейнджа си, както и 66-88. Бих играл повечето ръце от таблицата горе.

Късен 12-8бб:

В този стадий ще играем предимно пуш/фолд, като ще лимпваме и отделни ръце. Рийдовете ще ни помагат, за да можем да преценим как да си съставим рейнджа. Ще е хубаво и да погледнем наш таблицата за пуш/фолд и под 8бб да играем едно към едно с нея.

 

Стратегия BB:

Големият блинд е позиция, в която винаги ще имаме 1 цял блинд инвестиран и ще е много трудно да играем печелившо в дългосрочен план. Това не значи, че не можем да намалим до минимум ефекта от постването на цял блинд и да играем максимално добре.

Ще разгледаме различните ситуации, с които ще се срещаме, когато сме в тази позиция:

 

BTN рейзва, SB фолд, BB – ?

Стадии на Игра:

Начален 18-25бб:

В тази ситуация, BTN има сравинително тесен и валю хеви рейндж. Въпреки това, ние получаваме 22% под оддс , което ще ни даде възможност да защитаваме блинда си с по-широк диапазон от ръце. Тук обаче трябва да мислим повече за ръце, които при флат ще могат да спечелят 22%+ от пота, отколкото за чисти пот оддс. Ръка като Q5o и 63s, могат да имат едно и също equity с/у рейнджа на BTN, но играят много различно. Причината затова е, че с Q5o и липсата на позиция, ще ни бъде много трудно да успеем да реализираме ЕВ-то си. 63s по-често ще има 2 “живи” карти с/у рейнджа на нашия опонент и когато успеем да запълним нашия дроу, ще можем да се стакваме или рейзваме почти винаги за стойност. Когато говорим за 3бет за стойност, бих се фокусирал в/у стриктно силни ръце, като всички малки и средни покет пеъри, както и големи Аса. Големите пеъри, можем да 3бетваме нон алл ин, защото играят по-лесно постфлоп и не искаме да плашим Бутона с по-слабата част от диапазона му.

Рейнджът, който препоръчвам дийп е:

Среден 17-13бб:

Тук определено трябва да се съобразим как BTN е променил рейнджа си, тъй като той ще ОШ повече ръце прифлоп и ще лимпва по-често. В повечето случаи ще играем с/у по-малък рейз рейндж, който ще е по-силен от началния стадий. Трябва да фолдваме повече слаби сютед ръце като 92s,82s, 73s които няма да могат да се справят добре поради ниския СПР, както и повече слаби офсютед ръце, като слаби Qx и Кх.

Късен 12-8бб:

Тук вече ще трябва да сме още по-внимателни и да подбираме ръцете си спрямо рейнджа на нашия опонент. Ще флатваме значително по-малко, но вероятно ще можем да  3бет шипваме повече ръце за стойност.

BTN рейзва, SB флат, ББ флат

Стадии на Игра:

Начален 18-25бб:

Тук ще играем с/у 2 силни рейнджа. SB ще има много броудуей ръце, както и силни сютед кънектъри, но и рейнджът му ще бъде капнат и няма да има много ръце, които ще могат да коунат на 3бетшип. Поради тази причина можем да 3бетшипваме не малко ниски сютед Аса, както и всички ниски/средни чифтове. Естествено, ще играем и на 3бет нон алл ин монстър пеъри и  3бет шип силните си Аса. Флат рейнджът ние трябва да е композиран така, че да играе добре в 3-way пот. Затова той ще бъде структуриран към много сютед неща и доста по-малко офсютед комбинации.

Среден 17-13бб:

Тази ситуация ще се случва сравнително рядко, тъй като с намаляването на ефективните стакове, BTN ще рейзва по-малко и SB ще 3бет-ва по-често за сметка на флат рейнджа му. Въпреки това, ако се озовем в такава ситуация, трябва да помислим много добре как е композиран рейднжа на нашите опоненти и коя опция е най-добра м/у 3бетшип/флат/фолд.

Стратегия BTN фолд, SB м/р:

Тук трябва да вземем под внимание, че винаги ще играем в позиция постфлоп, което е много голямо предимство, особено с по-дийп стакове. Ще можем по-лесно да преценяваме силата на нашият опонент и как нашата ръка играе с/у неговия рейндж. Затова въпреки, че SB може и да м/р с не много голям рейндж, ние ще играем почти всички ръце. Получаваме много добри пот оддс и имаме позиция, кеото ще спомогне да реализираме икуитито си.

Стадии на Игра:

Начален 18-25бб:

Можем успешно да флатваме дори най-слабите ръце с/у повечето стандартни м/р рейнджове. Все пак препоръчвам да се фолдват най-слабите ръце, докато не съберем достатъчно опит и идея как можем да се възползваме максимално от позиционното си предимство. Бих 3бетшипвал малките пеъри и 3бет нон алл ин по-силната част от средните и високите си пеъри. Флатваме и с доста Аса, ако бих 3бет-вал само най-силната част от тях(А8s+, A9o+). Ако SB лимп-не, може да изолираме най-силните 35-36% от нашия рейндж, като чекваме всичко останало. Ако съберем рийдове, че нашият опонент често фолдва с/у изо, можем да вкараме и някои блъфове. Ако лимп/трапва често, не бих изолирал за тънко валю и бих чеквал повече.

Среден 17-13бб:

Тук пак можем да флатваме доста често с/у минрейз. Най-вероятно нашият опонент на SB ще почне да лимпва повече и да ОШ повече. Така че, ще е добре да преценим как тези рейнджове кореспондират, за да преценим как да построим правилната стратегия.

Късен 12-8бб:

Тук ще играем доста по-често с/у ОШ, ще е хубаво да имаме добри чартове за това кои ръце можем да играем. Аз бих използвал Nash таблицата за под 7бб ефективни. 8-12BB, ще я използвам като ориентир, но ще коувам по-тайт от таблицата, защото и нашите опоненти от SB често няма да ОШ по Nash. Nash таблиците за пуш/фолд(Хеадс ъп) може да намерите отдолу.

PUSH/FOLD HEADS UP

Обобщение:

Тези таблици са изготвени да ви помогнат да биете нискитете лимити на Spin n Go форматът(до 7$ включително) и ще търпят преработка на по-високи лимити. Въпреки това, таблиците ще ви дадат необходимите знания, за да имате преимущество в 3-way ситуациите нa Spin N Go формата на ниските лимити. Те ще бъдат и много полезни за тези кандидати, които на този етап не покриват изискванията, за да влязат в нашата коучинг/стейкинг програма, но с тези материали и положен труд от тях страна, ще могат успешно да кандитстват.