Tarkalqsnk

(100$ Spin&Go Reg)

Дългогодишен покер играч. Стартира в програмата от 7$ и за по-малко от година качи до 100$. Изключително постоянен, умен и работлив. Топ рег на най-високия лимит.  Пример за подражание.

Казвам се Атанас Ардашев. 29 годишен съм и живея в най-хубавия град – Пловдив :). Играя покер от 2007 година.

Мога да кажа, че цялата ми инвестиция в покера е 3.5 лв, които никога не загубих, а умножих многократно. Всичко тръгна от един фиш в Еврофутбол. Бях първа година студент със специалност “Математика” и работех като букмейкър в ЕФУ. Тогава още си залагах редовно на мачове. Един ден спечелих около 100лв с фиш от 3.5 лв и реших да инвестирам 50 лв в покера. Депозирах в един сайт и ги почнах направо на 10нл 6макс с 4 бай ина. С напътствията на моя приятел – Георги ака.Рошавия ака. Метъла, напредвах доста бързо. И както се вика “другото е история”.

През годините съм играл много различни турнирни и кеш формати, както лайв, така и онлайн. Най-много време съм прекарал в ХУ кеш онлайн и кеш лайв.През последните години ХУ кеша доста се изчерпа и повечето онлайн зали дори не предлагат такъв формат вече. Така че преди около година трябваше да взема решение накъде искам да продължа да се развивам. Двоумях се между Омаха и СНГ-та. СНГ-тата бяха формат, който бях докосвал само няколко пъти в живота си и се чувствах доста невеж (както и съм си бил де :)). Един ден докато си фейсвах ми изскочи офертата на BGgrinders. Това беше един от тези интуитивни моменти в живота, в които знаеш, че просто това е правилното нещо за теб. Свързах се с тях и започнахме съвместна работа.

В началото ми беше много трудно. Никога не бях учил теория и рейнджове. Общо взето преди съм играл “на око” и съм разчитал на чувството си на адаптация. Започнах от най-ниския формат, който предлагаше програмата 7$. Бях свикнал да играя доста по-големи лимити, но не се притеснявах, защото знаех , че в началото основното ми време ще бъде прекарано в учене и свикване с формата. Не съм си мислил и за секунда за печалба или вкарване на обем с цел да премина по-бързо през лимита. Знаех, че трябва да изградя стабилни основи и всеки ден напредвах адски много, защото просто имах много нови неща за запаметяване, който знаех, че ще ми бъдат от полза занапред. Играех 2 масички с ясната цел да запаметявам максимално много таблици и рейнджове. Така прекарах първите месец и половина в програмата.

Графика 7$

След като направих около 2.2к турнира на 7$, треньорите решиха , че мога да се кача на 15$. Изобщо не промених подхода си и продължавах да правя абсолютно същите неща. Не виждах почти никаква разлика от 7$ освен това, че вече имаше регове на лимита, които обаче не бяха нищо особено. Може да се каже, че дори ми е било по-лесно от 7$, защото вече имах много повече знания. Така прекарах още месец и половина в програмата.

Графика 15$

След като направих около 3.7к турнира на 15$, ме качиха на 30$. Нещата взеха да стават една идея по-сериозни и вече виждах регове, които вкарват мисъл и адаптации в играта си. Самата игра ми стана много по-интересна, но пък трябваше да заучавам доста по-сложните таблици и рейнджове за регове. Отне ми доста време да запомня основните модели на рейнджовете срещу регове, но и за момент не съм си помислял да се отказвам. Просто знаех, че ще ми е нужно време. Имах баналната мисъл в главата си “щом и другите го могат, значи и аз го мога”. Играех бавно, концентирано, но вече усещах как мога да играя на повече маси без да ми пада качеството на изпълнението. Пробвах да пускам 3-та и 4-та маса в моментите, когато бях най-свеж и нещата се получаваха сравнително добре. Така прекарах около 3 месеца на 30$.

Графика 30$

След като направих около 5.1к турнира на 30$, ме качиха на 60$. Процента регове на лимита беше доста по-голям от на 30$ и игрите станаха по-трудни. Обаче аз вече бях събрал много знания и практика и си мисля, че не съм бил много лесен за опонент:). Просто продължавах да върша едни и същи неща всяка седмица като учене и игра и се опитвах да запазя този баланс в дългосрочен план, както и се получава досега. Естествено сформират се дупки от време на време. Губи се мотивация, има трудни моменти, има лоша вариация, но всеки знае, че с каквото и да се захване, тези неща са неизменна част. Поставям си постоянно цели и се опитвам да ги изпълнявам максимално. Ако не се получават нещата не правя трагедии. Опитвам се да не се самообвинявам, когато греша и гледам максимално да се фокусирам в нещата, които мога да контролирам, а не в тези, които не мога.

Общо взето очаквах да ми е много трудно на 60$, обаче изобщо не беше така. Биех си ги и нещата вървяха плавно.Така прекарах около 5 месеца.

Графика 60$

След като направих около 10.1к турнира на 60$. вече можех да играя с богозибраните:). Съотношението регове/риби на лимита е същото като на 60$, но популацията е доста по-голяма. Мога да кажа, че за първи път усетих значителна разлика между лимитите. Има доста топ регове, които са много добре балансирани и са трудни за експлоатиране. Има обаче и слаби БЕ регове, с които може да се злоупотрябява :). Фишовете са една идея по-силни и по-рядко ми се падат тотални шарани. Все пак очаквах да е доста по-трудно. Нямам много семпъл засега, само месец и половина и около 3.2к турнира, но си мисля, че ще се справям успешно занапред. За първи път ми се падна голям множител(100х), но за съжаление го загубих. За мое учудване не се разтроих много и бързо ми мина:). Все пак знам , че дадох всичко от себе си и нямаше как да се справя по-добре.

Графика 100$

Много съм доволен от програмата и от себе си. За изминалата година толкова много се подобрих като покер играч и като човек, че може би има само още малко накъде повече :). Искам да благодаря на треньорите си Петър Калев(PaPi7o92) и Иван Георгиев (kurrkabin) за прогреса, който постигнах през тази година. В близкото бъдеще ще продължавам да играя спинове и ще продължавам да подобрявам играта си. Надявам се Pokerstars да не увеличават пак рейка, за да не трябва да търся ново поприще.

В далечно бъдеще се надявам да стана успешен инвеститор и да не бъда толкова зависим от системата на лошите 🙂

Пожелавам на всички да сбъднат всички свои желания и цели, и да постигнат финансовата свобода, за която са мечтали!