PaPi7o92

(Coach & $100 Reg)

Бивш 300$ ХУ СНГ рег и играч с дълъг тренъорски опит зад гърба си. Добрите теоритични и математически разбирания за играта са само част от многото му силни страни. Амбициозен и изгарящ от желанието да оптимизира всеки един детайл от играта си, с цел да бъде най-добрият.

Здравейте!

Аз съм Петър (PaPi7o92). Занимавам се професионално с покер от средата на 2012 година. Още от самото начало идеята да работя сам за себе си, успехите ми да зависят изцяло от моята отдаденост и качеството ми на работа, ми изглеждаше невероятна. И никога до сега не съм съжалявал, че поех по този път.

В началото прогресът ми беше бавен, а успехите ми посредствени. Докато един ден, не реших да започна да инвестирам в персонални тренировки с доказани покер играчи. Това мое решение беше преломна точка в моята покер кариера, развитието и резултатите ми започнаха да се подобряват все повече и повече. Самата ми инвестиция се изплати повече от десетки пъти. Работил съм много часове с най-уважавания покер тренъор в HU Hypers средите – Coffeeyay, както и с доказан и много добър редовен играч на 300$ HU (по негова молба не споменавам името му).

Изграждането на приятелства и контакти с много добри български и чуждестранни играчи също ми помогна изключително много и съм благодарен на всеки един, който ми е помогнал под каквото и да е форма. Съветите и мненията на по-добри играчи са нещо безценно в покера.

Една от силните страни, които смятам, че имам, е математическият ми подход и много доброто ми теоритично разбиране на цялостната игра. Зад цялата игра се крие математика и теория, за които някои хора дори не се замислят. С експоненциалното развитието на покера в последните години, този аспект от играта става все по-важен и по-определящ за това дали даден играч ще успее да се задържи сред най-добрите играчи. Начинът ми на работа включва доста математически изчисления и работа с GTO софтуери (PIO solver, SPF), които когато комбинирам с всички други различни от математическата част на покера фактори и детайли, ми дават възможност да изграждам оптимални стратегии за игра.

Също така, не малка част от успеха ми като покер играч, се дължи на сериозното и професионалното ми отношение към всичко, с което се захвана. Обръщам внимание на всякакви малки детайли извън покер масите, които по отделно имат малко влияние, но когато се натрупат, правят значителна разлика. Храня се здравословно, поддръжам добро физическо състояние на тялото ми, медитирам и още куп други неща, които не малко от останалите покер играчи пренебрегват.

 

В периода м/у 2013 и 2016 година бях тясно фокусиран над HU Hyper turbo SNG форматът. През този период, работейки упорито и неуморно, търсейки всякакви начини да подобрявам и надграждам играта си с всеки изминал ден, аз успях да достигна до ниво, в което играех редовно до 300$ нива.

В средата на 2016 година обаче реших да направя промяна. Причините за това бяха няколко. Все повече от recreational играчите спираха да играят HU Hypers и се насочваха към Spin&Go заради по-интересния и по-привлекателен формат. Тази тенденция се засилваше и перспективите в HU Hypers бяха все по-лоши, а за сметка на това Spin&Go форматът беше във възход. Също така прецених, че заедно с Ванката ще можем да изградим още по-добри стратегии за игра на Spin&Go, ако и аз играя редовно този формат. По този начин ще можем да бъдем още по-полезни на нашите ученици. Понастоящем съм доволен от решението, което взех и за период от половин година, в които играя Spin&Go, впечатленията, които натрупах са, че форматът има добро бъдеще и нивото на развитие на средностатистическия редовен играч дори и на най-високия лимит, все още е на сравнително ниско ниво.

В края на 2016 година реших, че с добра подготовка и с добрите теоритични познания и цялостното ми разбиране за покер играта, които имам, ще мога да играя на високо ниво и други формати на покера. Реших да положа нужните усилия и да си надградя играта до ниво, с което мога спокойно да играя по-големите онлайн турнирни серии и да пътувам за някои от добрите турнирни фестивали на живо. След като натрупах известен опит в някои онлайн турнири и някои 1-2к$ турнири на живо, реших да изиграя първия си турнир на живо с вход 5к$ (PokerStars Championship Macau Main event), в който завърших 20ти за 22к$.

 

Изключително доволен съм от факта, че с Ванката решихме да започнем тази стейкинг програма. Радвам се, че успяхме да изградим общност от добри играчи, която помага на всеки един да бъде по-мотивиран и да се развива с по-добро темпо. В днешно време покера е толкова динамичен и се развива с толкова бързи темпове, че вече е задължително всеки играч да има група от много добри играчи около себе си, която да му помага да поддържа и да надгражда нивото си, за да не изостава от конкуренцията. В бъдеще смятам да развием още повече големината и качеството на тази група.

 

Печалби за 2014 и 2015 година: 190k$ ЕV winnings + 60к$ rakeback

 

Графика за всички HU Hypers за 2014 и 2015 година (без рейкбек):

 

Графика за всички HU Hypers в PokerStars за 2014 и 2015 година (с включен 40% рейкбек):