ВаСk0

(100$ Spin&Go Reg)

Играч с много изиграни ХУ СНГ зад гърба си, страхотен усет към играта и силно умение да се адаптира и да експлоатира опонентите си.

Казвам се Васил Дюлгеров (BaCk0), на 26 години, от Варна. Играя покер професионално от около 3 години, преди това може би още толкова любителски. В началото си мисля, че бях доста глупав и наивен и си мислех, че с малко усилия ще успея да стигна върха за нула време. В началото нямах и никакви покер приятели, с които да коментирам играта и да ми помогнат да разбера, колко не съм бил прав. Резултатът беше – дълго време лутане по всякакви разновидности micro stakes SNG, като все пак успявах да бия игрите, но усещах, че не правя нещо правилно и след като се замислих по-сериозно, стигнах до извода, че ако искам да просперирам, трябва да си избера един формат и да се съсредоточа само върху него. Избрах HU Hyper turbo SNGs поради няколко причини, първо Heads up е най-интригуващият формат за мен и второ гледайки графиките на най-добрите играчи, видях огромни печалби и ниска вариация. Започнах от най-ниските лимити и сравнително бързо качих нивата до mid stakes и се установих там за дълъг период.

По това време вече започвах да се запознавам с други покер играчи. Първо се запознах със Стефан (PSany2cando), с който се засичахме от време на време по масите, започнахме да си пишем, станахме близки приятели и покрай разни skype чатове с други български играчи скоро се събрахме групичка комарджии, които живеехме заедно на различни места и си помагахме един на друг в развитието ни. Така се запознах и с Папи, който по това време играеше на $100 HUHT , а аз си буксувах на $30 и не можех да отлепя. Тогава той ни предложи да ни коучва със Стефан и още един приятел и това се отрази доста добре на цялостното ми виждане върху играта. Възвърнах си самочувствието и резултатите бяха добри, дори успях да поиграя успешно лимити до $360 HU Hyper turbo SNG в по-малките зали, преди този формат бавно да започне да замира поради ред причини, които отварят изцяло нова тема на разговор, ако трябва да ги коментираме, заради това просто ще продължа напред ☺.

Така следващата логична стъпка беше да се прехвърля към Spin & Go формата, тъй като най-много се доближава до HUHT, където вече имах доста солидни знания. Целта ми беше възможно най-бързо да се кача до най-високия лимит (100$). Началото беше трудно, тъй като въпреки всичко си беше един нов формат, който изискваше доста работа извън масите, за да добиеш добра представа за новите рейнджове и различните ситуации. Слава богу вече бях започнал да се боря с мързеливата си природа (да живееш с Папи помага доста) и осъзнавах колко усилия ще са ми нужни. По това време и Папи премина от HUHT към Spin & Go и това се отрази много добре както на мен, така и на всички други момчета от програмата. С помощта на всички материали, които ни предоставят Папи и Иван (kurrkabin), аз успях започвайки от $30 за около 4 месеца да се кача успешно на $100. Бих казал, че това щеше да е трудно постижимо, а може би и невъзможно, ако трябваше да го правя сам, за това искам да наблегна на това колко е важно да се обградиш с хора, с които споделяш сходни интереси и си помагате взаимно в израстването ви като покер играчи и като личности като цяло. Непрекъснатите коментари на покер теми и постоянното присъствие на добри покер играчи около теб, правят невъзможен варианта да има въпрос, на който не можеш да намериш отговор.

Графики на Spin & Go:

30$
60$
100$

Мисля да завърша с някои съвети, които лично на мен са помогнали най-много и ще се радвам, ако успеят да помогнат на някой от хората, които четат тази история. На първо място CUT THE BULLSHIT! Не спирайте развитието си, използвайки хиляди оправдания пред себе си, когато нещата не се развиват, както ви се иска. Нека да бъдем болезнено искрени със себе си, защото само така си позволяваме да вървим напред. Дори и да сме номер едно в света, пак ще бъдем пълни с грешки, защото сме просто хора, а хората грешат all the time. Имайки тази нагласа, от там нататък остава да работим здраво и да се развиваме.

И накрая също нещо доста важно, което научих през годините като покер играч – няма кратки пътища, няма никакви мистериозни тайни, които само най-добрите играчи някак си са научили, няма ключ за палатката, няма и палатка като цяло. Всичко опира до това да полагаме много усилия, да работим ден след ден и постепенно пъзелът започва да се нарежда и започваме да виждаме голямата картина.

Надявам се това, което съм написал да се окаже полезно за повече хора и скоро да видим повече успешни български играчи на високите нива.

Успех!